2 Ocak 2017 Pazartesi

Dr. Oetker Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi


Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere yılbaşı için yapmış olduğum harika bir kurabiyenin yapılışını anlatacağım. Tatlı denilince akla tabi ki Dr. Oetker gelmekte. Bizlere yardımcı olan birbirinden güzel tarifleri ile hem çok pratik hem de çok lezzetli! Severek kullandığım bu markanın yılbaşı için hazırladığı kurabiyelerini görür görmez aldım! Yapılış aşamalarını paylaşacağım bu kurabiyeleri sizler de evinizde muhakkak denemelisiniz! Özellikle zencefil ve tarçının uyumuna bayılacaksınız. :)

Yılbaşı Kurabiyesi İçin Malzemeler
  • 1 paket Dr. Oetker Yılbaşı Kurabiyesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin

Süslemesi İçin
  • Dr. Oetker pasta süsü


Yılbaşı Kurabiyesi Yapılışı
Yılbaşı kurabiyesi paketinin içinden un karışımı, glazür tozu, yağlı kağıt ve kurabiye kalıbı çıkmakta. Kurabiye kalıpları 3 farklı modeldeydi fakat ben içinde çiçekli kalıp bulunan paketi almayı tercih ettim.
Yapılışına geçecek olursak paketin içinden çıkan un karışımını bir adet yumurta ve margarin ile hamur haline gelip, ele yapışmayana dek iyice yoğurun. Daha sonra merdane yardımı ile hamuru 0,5 kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile hamuru şekillendirin ve yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirin. Kurabiyeleri 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Kurabiyeler soğumaya başlarken, glazür karışımını 2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin üst kısmını glazüre daldırın ve glazür kısmı donmadan pasta süsü ile kurabiyelerinizi renklendirin.
               
Hepinize afiyet olsun. :)
Geri dönüş ve yorumlarınızı mutlaka bekliyorum arkadaşlar. :)

http://www.asliyla.com/dr-oetker-yilbasi-kurabiyesi-tarifi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder