8 Ocak 2017 Pazar

Magnolia - Manolya Tarifi


Magnolia, namı değer Manolya. Son zamanların en popüler tatlılarından bir tanesi. Enfes muhallebisi meyveler ile birleştiğinde ortaya inanılmaz bir lezzet şöleni ortaya çıkmakta. Dışarıda bir porsiyon ile yetinmeyeceğiniz bu enfes tatlıyı evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Her bir kaşığı ayrı bir lezzet verecek olan Manolyayı mutlaka denemelisiniz! İşte karşınızda magnolia - manolya tarifi...

Magnolia İçin Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • Çilek
  • Cici bebe bisküvi

Magnolia Yapılışı

İlk olarak yapmanız gereken şey, derin bir tencereye süt, şeker, un ve ekleyerek muhallebisini pişirmek. Hiç topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırıp muhallebiyi pişirdikten sonra ocağın üstünden alıp soğumasını bekleyin. Bu soğutma işlemini daha da hızlı hale getirmek istiyorsanız, muhallebiyi buzdolabına koyabilirsiniz.
Muhallebi soğuyadursun, o sırada yapacağınız bir diğer işlem ortadan ikiye böldüğünüz çilekleri kuplara yerleştirmek. Çilekleri özenle, dışa dönük şekilde yerleştirdikten sonra, kupların içine bir kat muhallebi bir kat rondodan çekilmiş cici bebe bisküviyi en son bir kat daha muhallebi ekleyin. Magnolialar neredeyse hazır hale geldi! En son yapılacak iş ise süsleme. Bu verdiğim tarif ile benden 8 porsiyonluk magnolia çıktı. Ben her birini farklı süslemeyi tercih ettim. Sizler de dilediğiniz şekilde magnolialarınızı süsleyebilirsiniz. :)
img_20161206_135343          img_20161206_134447


Afiyet olsun. :)
İstek ve düşüncelerinizi bana mail veya yorum aracılığı ile iletebilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder